Lillalulla macskái

Interjú Perger-Wenszky Lillával és Perger Csabával.

Perger-Wenszky Lilla és Perger Csaba 2015 májusában indította útjára Lullán a LillaLulla vendégházat, mely szálláshelyekkel és magas színvonalú gasztronómiai szolgáltatásokkal várja vendégeit. Lekvárok, szörpök és egyéb finomságok a somogyi dombok közül. Csabát régről ismerem, anno weboldalak programozásával foglalkozottés már akkor is nagyon szerette az állatokat. Jelenleg is több cicájuk van a vendégház környékén, melyeket nagyon szeretnek. Velük beszélgettünk a vendégházról, gasztronómiáról, medvehagymás pesztóról, cicákról és jövőbeni terveikről.

Melyőtök ötlete volt, hogy vendégházat üzemeltessetek és miért pont Lullán?

Csaba: Amikor megismertem Lillát még Pesten élt, de már akkor mondta, hogy egyszer haza szeretne menni. Egy év évvel később már annyira elege volt Budapestből, hogy ez a mondat átalakult és így hangzott “Nem akarok mást, csak hazamenni és lekvárt főzni!”.

Lilla: Anyai ágon lullai vagyok, nagyszüleim itt éltek, ezért szüleim is itt vettek telket amikor ötéves voltam, az akkor felépült házban van most a vendégház és itt élünk mi is. A Budapesten töltött 14 év alatt mindig tudtam, hogy egyszer haza akarok jönni, szerencsére Csaba már megismerkedésünk után támogatta ezt az elképzelésemet. Amikor már terveztük a hazaköltözést, szembejött egy fiatal vállalkozóknak kiírt pályázat. Mivel mezőgazdasági tevékenységre nem lehetett pályázni, ezért adta magát az ötlet, hogy vendégházra vegyük igénybe. A ház emeletén már ki volt alakítva két apartman, mert kimondva-kimondatlanul ez már korábban is szerepelt a család elképzeléseiben, de több körülmény miatt nem lehetett korábban létrehozni. Ekkor adták át azt az összekötő utat is, amellyel balatoni faluvá vált Lulla.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2018/5. számában

©2019 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!