Macska allergia

A gyerek lélekszakadva rohan a szobájából a hírrel, miszerint Keresztmamival valami nagyon nincs rendben, nem tud játszani.

Én, aki épp a karácsonyi nagytakarítás kellős közepén járok, nem annyira aggódva, de annál mérgesebben nézem meg, mi a helyzet. A szobában se híre se hamva annak a kedves nőnek, akivel gyermekeimet hagytam, helyette egy vörös szemű, tüsszögő, zsebkendőfaló, artikulálatlanul beszélő macskagyűlölőt találok.

„Biztos itt van valahol az a dög!” – mondja. Tényleg ott volt, Luki besettenkedett a gyerekszobába, és befészkelte magát az egyik plüssállat ölébe; az igazak álmát aludta, amikor Keresztmamin kitört a macskaallergia. Pedig mindig nagyon elővigyázatosak vagyunk, kitesszük a macskák szűrét, ha tudjuk, hogy jön. Most elfelejtettük, és Luki is csalt, mert a gyerekszoba egyelőre tiltott hely számára. Sajnos Lukrécica a kertben, Keresztmami a buszmegállóban, én pedig a gyerekszobában találtam magamat; a takarítást az éjszakai műszakra hagytam, abszurd, de oda is engem osztottak be. Lukrécia nem a kedvenc cicám volt aznap.

A teljes cikket elolvashatja
a Macskamánia Magazin 2018/1. számában.

 

©2019 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!