Francesco, a pápa macskája

Macska a Vatikánban

Közismert, hogy XVI. Benedek pápa nagyon kedvelte az állatokat, különösképpen a bársonytalpúakat. Ez önmagában egy olyan tény, ami felkelti a macskamániások érdeklődését.
Ha erről még könyv is születik, az feltétlenül érdemes a figyelmünkre. A Szentatyának egy macskával való kapcsolatát dolgozza fel Renate Fabel szórakoztató regénye, melyet írásunkban ismertetünk.

A német szerző művének kezdetén egy vidéki bajor birtokot ismerhetünk meg, ahol világra jön főhősünk, Franzl. A szerencsemacskaként aposztrofált bársonytalpú azon ritka jegyet hordozza magán, hogy háromszínű, ami, mint cicás körökben köztudott, a bársonytalpú hölgyek jellemzője, és nem pedig a kandúroké. A regény elején a Regensburg tőszomszédságában elhelyezkedő kis településre, Pentlingbe repülünk, ahol két kis testvérkéjével együtt megkezdi földi pályafutását Francesco, aki csak később, már Itáliában vette fel ezt a nevet, hiszen ekkor még Franzl volt. A trikolór kölyök valódi tulajdonosa Ratzinger bíboros, aki mivel Olaszhonban él, csak néha jár haza. Macskájának és birtokának gondozója Hofbauer úr, a házmester. Így csak néha találkoznak, de nagyon kellemes tapasztalatokat szereznek egymásról. A mű elején falusi idill tárul elénk. A bajor vidék igazán cicának való; más állatok, fajtársak és egyebek is felbukkannak, a dorombolók pedig szabadon és boldogan töltik ifjúságuk kezdetét itt. Egyszer azonban a bíboros úr úgy határoz, hogy két kis minitigrist magával visz Rómába. Ekkor még nem pápa, de közel áll hozzá.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2022/5. számában!
Keresd az úsjágárusoknál!

 

©2023 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!