Kontrasztban a macskák

Mirtse Korinnával és Balázs Mihállyal, a Kontraszt zenekar tagjaival beszélget Matusa István.

Kori és Misi zenei karrierje külön-külön kezdődött, majd később az életükkel együtt fonódott össze. Nem sokkal azután, hogy a két fiatal zenész összeköltözött, újabb lakótárs került az otthonukba, a kékesszürke bundát viselő talált kiscica, Áfonya személyében.

Mikor döntöttétek el, hogy zenei pályára  léptek?
Kori: – Sokáig nem volt ez tudatos. Már az oviban felfigyeltek rá a szüleim, hogy tisztán énekelek, de ki tudja, lehet, hogy csak elfogultak voltak. Énekelni nagyjából tízévesen kezdtem el autodidakta módon: levettem egy Sebestyén Márta-lemezt édesanyám polcáról, és elkezdtem vele énekelni, megtanultam a rajta lévő dalokat. Ezután részt vettem több népdaléneklési versenyen, és népdalkörbe jártam, ahol gyönyörű és ritka népdalokat gyűjtöttünk és énekeltünk. Utána a gimnáziumban megkeresett egy dzsesszegyüttes, akikkel elkezdtem együtt zenélni, itt kezdtem el a könnyűzene felé tendálni. Érettségi után elkezdtem az egyetemet, de végig az motoszkált bennem, hogy elsősorban zenélni szeretnék. Így felvételiztem a Kőbányai Zenei Stúdióba, és innentől fordult komolyabbra a dolog.

Misi: – Még óvodás voltam, amikor édesapám elvitt egy LGT-koncertre. A nyakában ülve néztem végig, és már akkor rájöttem, hogy ezt szeretném csinálni. Az évek során ez a lelkesedés nem hagyott alább, ötévesen kezdtem el zongorázni, az egyik óvodástársam édesanyjától tanultam egészen az érettségiig. A gimnáziumban alapítottuk meg a Fatal Error zenekart, onnantól kezdtem el a könnyűzenében aktívan tevékenykedni.

– Hol végeztétek zenei tanulmányaitokat?
Kori: – Kiskoromban egy ideig tanultam zongorázni, majd sokáig autodidakta módon énekeltem, és így tanultam további hangszereken is játszani. Ezután felvettek a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol az éneklés technikáján kívül zeneelméletet, szolfézst, hangszerelést és hasonló izgalmas dolgokat tanulhattam, amelyek nagyon hasznosak voltak.
Misi: – A IX. kerületi Ádám Jenő zeneiskolában kezdtem el zongorát tanulni, majd az
I. kerületi Farkas Ferenc zeneiskolában folytattam a tanulmányaimat. Produceri munkákat is szoktam végezni, ezt autodidakta módon tanultam.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2022/5. számában!
Keresd az újságárusoknál!

©2022 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!