A tigris álma

Németh Kristóf nevét gyerekkora óta ismeri az ország, hiszen a népszerű színész tévésorozatok és mozifilmek szereplője, színpadi művész és szinkronhang, valamint színházigazgató is. Közismert a macskaszeretete, és nem titok az sem, hogy a Budapesti Állatkertben egy szibériai tigris örökbe fogadója. Nem véletlen tehát, hogy itt beszélgettünk vele, az állatkerti nevelőszülők találkozóján.

– Hogyan kerültél kapcsolatba az Állatkerttel? Színházi emberként miért pont az Állatkert az az intézmény, amelynek munkáját ilyen nagy lelkesedéssel támogatod?
– A dolog a gyerekkoromig nyúlik vissza. Mint sok más család, mi is gyakran jártunk ki az Állatkertbe, az egyik kedvenc programunk volt.  Voltak különféle háziállataim, díszállataim, a madaraktól, papagájoktól kezdve a cicákon át a halakig mindenféle, amivel egy kisgyermek megpróbálkozik, és aztán az állatszeretet meg is maradt a mai napig. Az akváriumaim évről évre nőttek, a mai napig van otthon, és most már a gyermekem lesi folyamatosan otthon a kis kolóniát, hogy mit csinálnak a kis halacskák. Nagy, kertes házban nőttem fel a Kis-Svábhegyen – ez a terület Budán, a Városmajor fölött kezdődik –, és édesanyám akkor is nagy macskabarát volt, így abba születtem bele, hogy mindig volt ott hat-nyolc macska, akik vagy a családunkhoz tartoztak, vagy csak odaszoktak a kertbe, mert mi adtunk nekik enni.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2017/3. számában