Versek, sport és macskák

Murányi Zita költővel, íróval Mirtse Zsuzsa beszélget

Murányi Zita prózaíróként kezdte pályáját, és szerencsés pályakezdést tudhat mgáénak: már az első kötetével kiérdemelte a Bródy Sándor díjat. Mégis inkább költőként vált ismertté. Atmoszférateremtő látásmódja, képes beszéde lírai alkatot mutat, legújabb kötete, a(v)érző fa is verseskötet. Érzékeny ember, akihez a macskák is – természetesen – nagyon közel állnak.

‒ A második hullám közepén, nemrég jelent meg új versesköteted, a (v)érző fa. Nem találtad kockázatosnak azt, hogy a karanténidőszak alatt jelenjék meg a köteted? Mit tapasztalsz: a digitális tér segített az olvasókhoz eljuttatni a kötetet? Rátaláltak ebben az információözönben?
‒ Még a vírusidőszak előtt készen volt és leadásra is került a kötet; nem gondoltam, hogy ez lesz a helyzet, amikor megjelenik. Sajnos a könyvkiadás esetében ilyen hosszú az átfutási idő, főleg, ha pályázati eredményeket is be kell várni. Mostanában kaptam egy-két megkeresést a kötettel kapcsolatban, egyelőre nem szeretném elkiabálni, mert nem biztos, hogy a vírushelyzet lehetővé teszi a megvalósulásukat, de olvasói visszajelzést egyelőre igen keveset kaptam. Néhány élő bemutató biztos segített volna több olvasót szerezni a kötetnek. A digitális tér ezt annyira nem tette lehetővé; viszont most mindenkinek volt ideje írni, nagyon sok friss, aktuális mű jelenhetett meg.

Folytatás a Macskamánia Magazin 2021/3. számában
Keresd az újságárusoknál!

©2021 Macskamánia Magazin. - Minden jog fenntartva!